top of page

Ward Roelandt

Vanaf de dag dat Ward het levenslicht zag, in een Waaslandse loodgietersfamilie, werd er verondersteld dat hij zijn vader zou opvolgen.

Het lot besliste daar anders over.

 

De goesting om met zijn leven iets creatiefs te doen begon op de tekenacademie van Beveren. Hij richtte met zijn vrienden de ‘Jong Piet Staut Kring’ op, die regelmatig groepstentoonstellingen organiseerde.

 

Toen Ward na wat omzwervingen in de loodgieterij op het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten terecht kwam ('de Cadixstraat'), gingen zijn ogen open en kreeg hij inspiratie om de artistieke tour op te gaan.

Letterschilderen, publiciteitsgrafiek, decor- en standenbouw waren uitlaatkleppen voor deze creatieve ziel. De ‘Cadixstraat’ werd inmiddels omgedoopt tot ‘Kunstkaai’, maar na 32 jaar geeft hij er nog elke dag met veel enthousiasme les.

 

Door zijn tweede passie wandelen, belandde hij op de Camino: de weg naar Compostella. Ook deze droom beleefde hij in alle hevigheid, tot zijn achillespees het na 1200 kilometer begaf. Noodgedwongen zat hij een lange periode aan huis gekluisterd. Stilzitten, ja, maar stilstaan, neen. Ward blijft gààn, forWARD! Hij begon als een bezetene te schilderen. In de prachtige tuin van zijn lief Lena, met zicht op de kerktoren, werkte hij vanaf de zon opkwam tot ze onderging. De natuurmens die op non-actief was gezet, vond zijn oude passie terug. Geïnspireerd door de jaren 70 in Lena's huis geraakte hij in een creatieve roes. De felle kleuren en afgelijnde vlakken bleven zich afwisselen. Het mooie resultaat is te zien op deze tentoonstelling.

bottom of page